Στον δρόμο οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΚΕΠΥΟ

Στον δρόμο οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΚΕΠΥΟ

Αρ. Πρωτ. 5224/20.10.2010

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 

Πλήρη αδιαφορία και αναλγησία επιδεικνύει η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα συναρμόδια Υπουργεία στο θέμα των συμβασιούχων εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Οι συμβασιούχοι αυτοί πρόκειται να μείνουν κυριολεκτικά στον δρόμο, εάν τα αρμόδια Υπουργεία δεν ανανεώσουν τις συμβάσεις εργασίας τους και δεν προβούν στη μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αρκετοί από αυτούς απασχολούνται ήδη επί τέσσερα συνεχόμενα έτη σε καθήκοντα και αρμοδιότητες, που ταυτίζονται με τις αρμοδιότητες των μονίμων υπαλλήλων. Το στοιχείο αυτό μαζί με την πολύτιμη και εξειδικευμένη εμπειρία που έχουν αποκτήσει επιβεβαιώνει, ότι οι ίδιοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η εργασία που παράγουν τα συγκεκριμένα άτομα είναι αρκετά σημαντική και σχετίζεται με την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα έσοδα του κράτους, καθώς αφορά την εισαγωγή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, εκκαθαριστικών δηλώσεων, δηλώσεων Ε9, ΕΤΑΚ κ.α. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα οι συμβασιούχοι αυτοί χρειάστηκε να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για την κάλυψη των αναγκών τους. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να επιδείξει κατανόηση και ευαισθησία και να αντιμετωπίσει το δίκαιο αίτημα αυτής της κατηγορίας εργαζομένων, που δεν είναι άλλο από την ανανέωση των συμβάσεών τους και τη μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

- Προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους εργαζομένους της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να προχωρήσουν στην μονιμοποίηση αυτών των ατόμων;

Απαντήσεις Υπουργείων